• Home
  • Nieuws
  • Partners
  • Vereniging
    • Leden
    • Lid worden
    • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Instrumentengids

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Eiwitten in voedsel: kwantitatieve analyse van hydrolyse en modificatie

peter_wierengaIn levensmiddelen worden intacte eiwitten en eiwit hydrolysaten gebruikt als ingredienten. Enzymatische hydrolyse en de Maillard reactie zijn voorbeelden van modificaties die gericht of ongewenst kunnen optreden in levensmiddelen en ingredienten. Er is nog weinig begrip over de invloed van condities op dit soort reacties, wat deels komt door complexiteit van de samples en daarmee de analyse. Met chromatografie en massa-spectrometrie kan de eiwitmodificatie door Maillard reactie in kaart worden gebracht. Daarnaast is een methode opgezet om individuele peptides in de hydrolysaten te identificeren en te kwantificeren. Daarnaast zijn parameters gedefinieerd om de kwaliteit van de analyses te kwantificeren.

Peter Wierenga, Wageningen UR

Terug

Aanmelden nieuwsbrief

Meest recente berichten

  • LabAnalyse 2017: boeiende lezingen en volop gelegenheid voor interactie
  • SEAL AQ300 Discrete Analyser
  • Heeft u OMNIS gemist op de WoTS?
  • Volautomatische In Tube Extraction (ITEX)
  • Schrijf nu in voor LabAnalyse 2017

Pagina’s

  • Programma
  • Exposanten
  • Locatie
  • Partners
  • Vereniging
  • Contact

Copyright © 2018 · Onderdeel van FHI ·